Archive for May, 2010

Diana Bobar Design

May 31, 2010

La doar 23 de ani Diana Bobar este un designer vestimentar de succes. Creatiile ei se vand in Romania, SUA, Olanda, Australia, Singapore si altele.

Cum a reusit? Prin pasiune si determinare dupa cum ea insasi declara: “Ai nevoie doar de pasiune si determinare ca sa poti sa muncesti mai mult decat e nevoie, ca sa ajungi acolo unde vrei“.

Blogul ei So Fash’On, este unul dintre primele bloguri de moda din Romania. Aici si-a postat pentru prima data creatiile si in scurt timp a ajuns sa primeasca comentarii de apreciere dar si comenzi de la persoane din diferite parti ale lumii.

Primele haine au fost realizate in timpul studentiei din camasile si rochiile mai vechi ale parintilor ei. Pentru prima ei colectie Diana a imprumutat o masina veche de cusut de la o prietena, a cumparat materiale la reducere dintr-un depozit iar prietena ei cea mai buna i-a fost model.

Toate cele 40 de rochite ale colectiei s-au vandut iar cu banii castigati Diana si-a cumparat o masina noua de cusut iar cu restul a cumparat etichete pentru haine si a printat cataloage.

Au urmat aparitii in reviste, la televizor, participari la targuri si prezentari de moda cat si alte colectii. A creat haine pentru Inna, Mandinga, Dove, Yoplait si altele.

Hainele DBD se vand in Timisoara la atelierul ei, in Constanta, in Bucuresti in magazinele Ummagumma si atelierul Interesart, sau online.

Diana creeaza si haine pe comanda in functie de personalitatea si preferintele fiecarei cliente. Materialele folosite sunt de cele mai multe ori naturale (matase, voal) si in majoritatea cazurilor foarte colorate.
Preturile incep de regula de la 250 de ron pentru o jacheta si 350 de ron pentru o rochie.

Eu ii admir creatiile pentru ca sunt foarte feminine si deosebite de ceea ce gasim de regula prin magazine. Momentan nu detin nici o piesa DBD in garderoba insa am pus ochii pe cateva jachete si rochite din colectia de toamna-iarna. Cel mai mult imi place la jachetele ei faptul ca se pot purta pe ambele fete si se inchid in cateva feluri astfel ca pare una diferita desi este aceeasi.

Si ca sa va conving de talentul ei va prezint cateva dintre creatiile mele preferata marca Diana Bobar Design (DBD):

Hospice Fashion Show

May 29, 2010


Pe 17 iunie, HOSPICE Casa Sperantei impreuna cu Ambasadorul Italiei la Bucuresti, va invita la o seara de caritate plina de farmec si talent. Cei mai buni designeri vestimentari se intalnesc in beneficiul copiilor si adultilor care se lupta cu boli incurabile.

Pentru rezervari va rugam sa o contactati pe Clare la : 0723 965 277 | clare.morley@hospice.ro

DE CE SUNT EVENIMENTELE MARCA HOSPICE SPECIALE?

Fiindca insasi cauza noastra este speciala si ne aduce aproape OAMENI de mare valoare si sensibilitate sufleteasca. Ei raman prietenii nostri pe viata.

CE PUTETI FACE?

Sa cantati, sa dansati, sa cumparati un bilet sau o floare de colt, sa va incercati norocul si inspiratia la tombola sau la licitatie, sa scrieti un articol bun sau o stire atractiva fie in media fie pe propriul blog, sa va invitati prietenii la eveniment, sa contribuiti la costurile de organizare sau cu sonorizarea sau sa oferiti masa, cazarea pentru artistii care vin special pentru evenimentele noastre.

Skirt Bike by VeloBello

May 16, 2010

Sambata aceasta am participat la un super eveniment numit Skirt Bike, un fel de parada a biciclistelor chic. Totul a inceput in jurul orei 16:00 in fata muzeului de Geologie. Aici cateva zeci de bicicliste au infruntat ploaia imbracate in fustite si rochite incercand astfel sa demonstreze ca mersul pe bicicleta prin Bucuresti nu este un act de curaj ci doar o manifestare cat se poate de naturala.

Ma bucur sa spun ca m-am numarat si eu printre acestea, desi eram gata sa renunt din cauza vremii. La 15:45 m-am intalnit cu sora mea in apropierea muzeului, inca nehotarate in privinta participarii. Insa ajunse acolo ne-a curins euforia momentului la vazul atator domnisoare elegante si in ciuda celor cativa stropi de ploaie am decis ca trebuie sa participam si noi.

Eu si sora mea Adina:

Organizatorii au impartit flori si baloane tuturor participantelor pentru impodobirea bicicletelor si in jurul orei 16:30 a inceput parada, la care au participat si baieti insa ei au fost nevoiti sa ramana in spatele domnisoarelor pentru ca fetele sa ramana in prim plan. Au fost multe biciclete frumoase, foarte multe cu cosulet, pliabile dar si biciclete mai sport.

Traseul a fost unul lejer, de la Muzeul de Geologie am pornit spre Piața Victoriei – Bd. Aviatorilor – Piata Charles de Gaule – Parcul Herastrau – Arcul de Triumf – Muzeul Satului – Soseaua Kiseleff – MTR. Pe drum atmosfera a fost una vesela, fetele zambeau trecatorilor si claxonau atunci cand treceam prin intersectii pentru a ne face cat mai auzite.

Singurul lucru care ne-a taiat un pic cheful a fost ploaia care a devenit torentiala pe la jumatatea traseului. Insa la destinatie – Muzeul Taranului Roman – organizatorii ne-au asteptat cu limonada, fursecuri si cateva cadouri ca sa ne revigoram un pic dupa plimbare. Cred ca un ceai ar fi fost mai potrivit pentru ca se lasase un pic frigul insa veselia generala a incalzit atmosfera.

Cu ocazia aceasta am donat si 2% din impozitul pe venit organizatorilor – asociatia Bate Saua sa Priceapa Iapa, care are ca obiectiv principal dezvoltarea culturii bicicletei in Romania si ca scop declarat schimbarea mentalitatii romanilor cu privire la utilizarea bicicletei ca mijloc inteligent si alternativ de transport. Tot ei sunt initiatorii campaniei “VELORUTIA. O REVOLUTIE PE DOUA ROTI”, cat si a proiectului VeloBello. Mai multe detalii despre Bate Saua sa Priceapa Iapa puteti afla de aici .

In incheiere as vrea sa le multumesc organizatorilor pentru ideea minunata pe care au avut-o, si le doresc sa aiba cat mai multe astfel de initiative, deoarece a fost un eveniment care m-a facut sa simt ca traiesc intr-un oras civilizat!

Cea mai impodobita bicicleta:

My beautiful sister:

Cea mai fosforescenta bicicleta:

Fotografiile au fost realizate de cel mai cool fotograf al momentului – iubitul meu Robert Dumitru 🙂

Reintoarcerea la Feminitate

May 5, 2010

Dupa ce iarna trecuta stilul rock chic, sacourile masculine si cizmele tip muschetar au facut furori, iata ca sezonul de primavara – vara ne aduce un stil total diferit.

Aproape toate tendintele principale ale momentului au in centru elemente feminine: volane, corsete, materiale fine si transparente, culori pastelate.

Nuantele nude si pastelurile nu trebuie sa lipseasca din garderoba ta in acest sezon. Aceste nuante pot fi inviorate de accesorii in culori puternice sau cu sclipiri metalice de auriu si argintiu. Achizitioneaza un trenci sau un clutch intr-o nunta neutra si vor deveni cu siguranta o piesa de baza in garderoba ta multe sezoane de acum incolo.

Primavara aceasta investeste intr-o rochie, fusta sau o bluza cu volane. Acestea avantajeaza in special persoanele slabute, cu o conformatie tip dreptunghi. Sunt ideale pentru acest tip de silueta deoarece creeaza forme. Atunci cand porti o piesa cu volane, restul tinutei trebuie sa fie simpla, altfel lookul tau va fi prea incarcat.

Cateva idei de asortare a pieselor cheie ale sezonului:

Si vedetele au adoptat aceasta tendinta si au ales rochii feminine pentru covorul rosu:

Asa ca primavara asta uita de blugi si de tenesi si fi femina!